کارواشهای خانگی نیز بهمانند تمامی لوازم و ابزارآلات موجود در بازار، از بخشهای مختلفی تشکیل شدهاند. از کنار هم قرارگیری این قسمتها،یک کارواش به بهترین عملکرد خود خواهد رسید. از اینرو، اگر یکی از بخشها کار خود را به درستی انجام ندهد، کل فرآیند پاشش آب، با مشکل روبهرو خواهد شد؛ اما قطعات کارواش خانگی چه هستند؟ هر کدام از این بخشها چه وظایفی دارند؟ اگر شما نیز میخواهید به چنین سوالاتی پاسخ دهید، با ما تا به انتهای این مطلب همراه باشید.
کارواش خانگی، قطعات متنوع با یک هدف!
کارواشهای خانگی که ممکن است آنها را با نام واتر جت نیز بشناسید، ابزار و لوازمی هستند که به سرعت موفق شدند جایگاه خودشان را در زندگی بشر پیدا کنند. این ابزارآلات که تنها یک هدف دارند، در صنایع و موقعیتهای بسیار زیادی کاربرد پیدا کردهاند. هدف اصلی کارواشها، شستوشو و نظافت است. برای دستیابی به این هدف، این دستگاهها آب را با فشار زیاد خارج کرده و حتی به شما این اجازه را میدهند تا آب را با مواد شوینده مخلوط کنید. از جمله کاربردهای کارواش خانگی میتوان به شستوشوی خودرو، موتور، کف، سقف، راه پله، پارکینگ، حیاط، دیوار حتی سمپاشی و آبیاری نیز اشاره کرد.
حال اگر این ابزارها بخواهند چنین کارکردهایی داشته باشند، باید تمامی قسمتها و قطعات آنها به خوبی کار کنند. در صورتیکه تنها یک قطعهی کوچک به مشکل برخورد کند، میتواند کل عملکرد کارواش خانگی را دچار اختلال کند. از اینرو به عنوان فردی که قصد دارد دست به خرید کارواش خانگی بزند یا اگر میخواهید با نکات مهم پیش از خرید کارواش خانگی آشنا شوید و یا دستگاه خود را پیش از این خریداری کردهاید، اما میخواهد هرچه بیشتر آن را بشناسید، لازم است تا با قطعات کارواش خانگی بیش از پیش، آشنا شوید.
قطعات کارواش خانگی کداماند؟
همانطور که اشاره شد، یک کارواش خانگی از قطعات و بخشهای زیادی تشکیل شده است. این بخشها نه تنها بر مشخصات فنی، بلکه بر قیمت کارواش خانگی نیز تاثیرگذار است. البته که این فاکتور، تنها یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت کارواش خانگی است؛ اما بدون شک، کارواشهایی که دارای قطعات باکیفیتتر و کاملتری هستند، قیمت بیشتری در مقایسه با کارواشهای معمولی دارند. از جمله مهمترین قطعات کارواش خانگی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• موتور
• پمپ
• ورودی آب و فیلتر
• لنس و تفنگی
• نازل
• شلنگ خروجی
• مخزن مواد شوینده یا کفپاش
• کوپلینگ
در ادامه بهصورت کامل هر کدام از این بخشها و قسمتها و وظایف آنها را به شما معرفی میکنیم.
موتور کارواش خانگی، تولید انرژی با نهایت توان!
یکی از مهمترین قطعات کارواش خانگی، موتور آن است. بهصورتکلی موتورهای کارواش خانگی میتوانند به دو دسته موتورهایی که با انرژی الکتریکی کار میکنند و موتورهایی که با سوخت فسیلی فعالیت میکنند، تقسیم کرد. موتورهایی که با سوخت فسیلی مانند بنزین، گازوئیل و… کار میکنند، رسما از چرخهی رقابت خارج شده و جای خود را به موتورهایی که با انرژی الکتریکی کار میکنند، دادهاند. موتورهای الکتریکی نیز خود به دو دسته برقی و شارژی تقسیم میشوند. از اینرو منظور از کارواش خانگی شارژی، کارواشهایی است که دارای باتری مخصوص قابل شارژ بوده و کارواش خانگی برقی، کارواشهایی هستند که موتور الکتریکی برقی دارند. بهطور معمول، موتور کارواشهای برقی از موتور کارواشهای شارژی قدرتمندتر است. در صورتیکه قصد دارید تا با تفاوت کارواش خانگی برقی و شارژی بیشتر آشنا شوید، پیشنهاد میکنیم تا مقالهی مرتبط با آن را مطالعه کنید.
بهیاد داشته باشید که موتور به عنوان یکی از اصلیترین قطعات کارواش خانگی بههیچ عنوان بهصورت مستقیم با آب در تماس قرار نمیگیرد؛ چرا که کوچکترین تماسی قادر است تا ساختمان مکانیکی موتور را بههم ریخته و به آن آسیبهای جدی وارد کند. اما وظیفهی موتور، تامین انرژی لازم برای بهحرکت درآوردن پمپ آب است. خود موتورها نیز به دو دستهی موتورهای دینامی یا القایی و موتورهای ذغالی یا یونیورسال تقسیم میشوند. از جمله تفاوت موتور دینامی با موتور ذغالی، قیمت بیشتر موتورهای دینامی است. با این وجود تکنولوژی آنها نیز پیشرفتهتر بوده و نیازی به تعویض ذغال ندارند.
قدرت موتورهای برقی با استفاده از وات و قدرت موتورهای شارژی با استفاده از ولت مشخص میشود. طبیعی است که هرچه موتور کارواش خانگی قدرتمندتر باشد، پمپ آب، توانِ دریافت انرژی بیشتری داشته و بدین صورت، قادر است تا آب را با فشار بیشتری خارج کند. باید اشاره کرد که موتور کارواش خانگی و پمپ آب بهصورت ترکیبی و یکپارچه طراحی میشوند.
پمپ آب، قلب تپندهی کارواش خانگی!
در کنار موتور، پمپ آب نیز یکی از مهمترین قطعات کارواش خانگی بهشمار میرود. پمپ آب موظف است تا از نیروی دریافتشده از سوی موتور استفاده کرده و آب را با فشار بالا خارج کند. در واقع، این پمپ آب است که بهجای موتور، بهصورت دائمی با سطح آب در تماس است. بهطور معمول، پمپهای کارواش خانگی دارای پیستون هستند و با این مکانیزم کار میکنند. کارواشهایی که دارای استانداردهای لازم بوده و کیفیت مناسبی دارند، دارای سه پیستون متحرکاند که ممکن است از آنها با نام «کارواش خانگی سه محوره» نیز یاد شود.
برای درک هر چه بهتر کار پیستونِ موجود در پمپ آب کارواش خانگی، باید اشاره داشت که کار این پیستونها، شباهت زیادی به پیستونهای خودروها دارند. موتور، وظیفهی بهحرکت در آوردن آنها را داشته و هر بار که پیستون پایین میرود، سیلندر درون آن از آب پر خواهد شد؛ بعد از این مرحله، هنگامی که پیستون با سرعت بالا بهکمک انرژی برقِ تولیدشده از سوی موتور، به سمت بالا حرکت میکند، آب، فشار لازم برای خروج را پیدا خواهد کرد. مکانیزم توضیح داده شده توسط هر کدام از پیستونها انجام میشود و از کنار هم قرارگیری این پیستونها، خروج آب با فشار بالا رخ میدهد.
البته جالب است بدانید که این فرآیند پمپِ آبِ کارواش، بهقدری با سرعت بالا انجام میشود که عملا تشخیص زمان بالا و پایین رفتنِ پیستونها، برای کاربر وجود ندارد. فشار خروجی آب در کارواشهای خانگی طیف گستردهای دارد. فشار برای کارواشهای شارژی میتواند از ۱۰ «بار» شروع شده و تا ۸۰ یا ۱۰۰ «بار» ادامه پیدا کند. کارواشهای خانگی برقی نیز معمولا از ۱۰۰ «بار» شروع و تا ۱۸۰ «بار» ادامه پیدا میکنند. برای اینکه کاملا با مفهوم «بار» یا «فشار خروجی کارواش خانگی» آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم تا مقالهی مرتبط با آن را مطالعه کنید.
ورودی آب و فیلتر؛ شروع کار با تامین مواد اولیه!
یک کارواش خانگی بدون وجود آب، قادر به انجام هیچ کاری نیست. پس باید آن را به منبع آب متصل کنید. یک کارواش را میتوان بهکمک اتصالات ورودی قرار داده شده در آن به لولهی آب، شیر آب و… وصل کرد و یا بسته به مشخصات فنی، میتوان اتصالات آن را در مخزن آب راکد مانند سطل آب، استخر، رودخانه، حوض و… قرار داد. البته نباید فراموش کرد که تنها کارواشهای خانگیای قادر به بهرهبرداری از آبهای راکد مانند آب استخر، حوض و… را دارند که دارای پمپ مکش باشند. برای انجام این کار، نیاز است تا ورودی آب و فیلتر را نیز به لیست قطعات کارواش خانگی اضافه کنیم.
بسیاری از کارواشهای خانگی موجود در بازار، فاقد پمپ مکش بوده و بههمین دلیل باید به شیر آب یا آب لولهکشی متصل شوند. در قسمت ورودیِ آب ِکارواشهای خانگی، یک مبدل و یک عدد فلیتر آب قرار دارد. مبدل را میتوان بهکمک کوپلینگ به شلنگ متصل کرده و سپس آن را به سر لولهی آب وصل کنید. سر دیگر شلنگ، دقیقا در نقطهای که شلنگ به دستگاه متصل میشود، یک عدد فیلتر آب تعبیه شده است. استفاده از این فیلتر بسیار حیاتی و مهم میباشد؛ چرا که این قطعه میتواند از ورود هرگونه ذره و کثیفیِ داخل جریان آب، جلوگیری کرده و بدینصورت از برخورد آنها با موتور و آسیب زدن آن به پمپ، خودداری میکند. از آنجایی که دمای آب درون دستگاه کارواش نیز مهم است، باید اشاره داشت که کارواشها، به دو دستهی کارواش خانگی آب گرم و آب سرد تقسیم میشوند. از این رو ممکن است تا هر کدام از آنها، به رسیدگی خاص خودشان در زمینهی ورودی آب و فیلتر نیاز داشته باشند. با توجه به تمامی این موارد، نیاز است تا بهصورت دورهای، به این قطعه از قطعات کارواش خانگی نیز رسیدگی شده تا از گرفتگی، شکستگی و یا ترک خوردن آن جلوگیری شود.
لنس و تفنگی؛ لذت پاشش آب!
از دیگر قطعات کارواش خانگی، میتوان به لنس یا لانس و تنفگی اشاره کرد. در این مرحله آب با فشار زیادی به سمت بیرون حرکت کرده و آماده است تا کاربر از آن استفاده کند. در این بخش، اولین قطعهای که آبِ پرفشار را دریافت میکند، تفنگی خواهد بود. دلیل این نامگذاری شکل ظاهری این قطعه است که شبیه به تفنگهای هفتتیر میباشد. تفنگی دارای یک دستگیره، ماشه و ۲ عدد ورودی و خروجی است. زمانیکه آب با فشار زیاد بهسمت بیرون هدایت میشود، دقیقا در پشت ماشهی تفنگی، آب ذخیره خواهد شد. حال برای استفاده از آب با فشار بالا، کافی است تا ماشه تفنگی توسط کاربر فشار داده شده و یا آزاد شود.
در این حالت، آب به سمت لنس که در خروجی تفنگی قرار گرفته، حرکت میکند. برخی از کارواشهای موجود در بازار، دارای سیستمی به نام «سیستم توقف خودکار» هستند. این سیستم بهصورت مستقیم با ماشهی تفنگی در ارتباط است. بدینصورت که اگر کاربر لحظهای دست خود را از روی ماشهی تفنگی بردارد، فرآیند پاشش آب بهسرعت متوقف خواهد شد. حال برای از سر گیری، کافی است تا مجددا ماشه فشار داده شود. بهاینترتیب هم میزان مصرف آب توسط کارواش خانگی، کاهش پیدا میکند و هم طول عمر دستگاه بیشتر خواهد شد.
لنس از اصلیترین لوازم جانبی کارواشهای خانگی به شمار میرود که استفاده از آن میتواند باعث افزایش کارایی دستگاه شود. لانس یا لنس معمولا یک میلهی یک تکه، دو تکه و گاهی چند تکه است که میتواند کوتاه، بلند و یا خیلی بلند باشد. این قطعه وظیفه دارد تا جریان آب خارج شده از تفنگی را بسته به نیاز کاربر تغییر دهد. از جمله مهمترین تاثیراتی که لنس کارواش خانگی بر جریان آب میگذارد، میتوان به تغییر حالت پاشش، ترکیب آب پرفشار با مواد شوینده، میزان دسترسی کاربر به سطح شستوشو و… اشاره کرد. بهطور معمول لانسها در قسمت جلویی خود دارای یک سر، با قابلیت چرخش بوده و گاهی دارای نازل سرخود هستند. این نازل میتواند به آب، حالتهای پاشش مختلفی ببخشد.
همچنین برخی از لنسها امکان نصب نازلِ مجزا را برای کاربر فراهم میکنند. جالب آن است که در مدلهای بسیار پیشرفتهی کارواشهای خانگی، لنسها میتوانند دارای صفحه نمایش دیجیتالی بوده تا کاربر بتواند با استفاده از نمایشگر، بهسادگی حالت پاشش آب را تنظیم کند. برخی از کارواشهایی که برای شستوشوی محیطهایی که دسترسی به آن بسیار سخت است، مانند سقف و… دارای لنسهای بسیار بلندی هستند. این لنسها، دسترسی کاربر به ارتفاع را میسر خواهد کرد.
نازل کارواش خانگی؛ مدلهای پاشش مختلف!
اما قطعهی دیگر در لیست قطعات کارواش خانگی که برخی، آن را در کنار تفنگی و لنس کارواشهای خانگی دستهبندی میکنند، نازل است. نازل را میتوان آخرین بخش در کارواشهای خانگی دانست که با آب و فرآیند پاشش آن در ارتباط است. همانطور که شاید متوجه شده باشید، وظیفهی این قطعه، تغییر شکل دادن به نحوهی پاشش آب است. بدینصورت کاربر میتواند بسته به نیاز خود، نوع و حالت پاشش آب را تنظیم کند. نازلها در پارهای از مواقع به صورت یکپارچه با لنس تولید میشوند و در برخی از کارواشها نیز امکان نصب بهصورت جداگانه به لنس وجود دارد. این قطعه قادر است تا زوایه پاشش آب را بین ۰ درجه تا بیش از ۴۰ درجه تغییر دهد. از این رو میزان قدرت و ضربهی آب نیز بسته به نوع پاشش تغییر میکند. هرچه که زاویهی پاشش آب کمتر بوده و آب بهصورت خطیتر و یا مستقیمتر شلیک شود، ضربهی آن قویتر خواهد بود. هر چه که ضربه قویتر باشد، قدرت پاککنندگی نیز بالا میرود. اما اگر میخواهید سطح حساسی را شستوشو دهید، لازم است تا پاشش آب را در زاویهای بالا قرار دهید. برای مثال برای آبیاری و یا سمپاشی میتوان زاویهی پاشش را بیشتر کرد.
شلنگ خروجی؛ منتقل کردن آب با فشار!
شلنگهایی که به عنوان شلنگ کارواش خانگی مورد استفاده قرار میگیرند، تفاوتهای زیادی با شلنگهایی معمولی که برای آبیاری گل و گیاهان و یا شستوشوی حیاط استفاده میکنید، دارند. این مدل از شلنگها، جزو شلنگهای فشار قوی بوده که توانایی تحمل آب با فشار بالا را دارند. از این رو شلنگ خروجی کارواش نیز بهعنوان یکی دیگر از قطعات کارواش خانگی با اهمیت بالا شناخته میشود. برای ساخت این قطعه از لاستیک بسیار مقاوم و چند لایه استفاده میشود. به صورت معمول شلنگهای خروجی کارواشهای خانگی دارای طولی به اندازه 5، 10، 15 و 20 متر هستند.
طبق استانداردهای جهانی این مدل از شلنگها باید توانایی تحمل ۳ برابر فشار خروجی اسمی دستگاه را داشته باشند. برای مثال شلنگ یک کارواش با فشار ۱۰۰ «بار» باید بتواند فشار حداکثری ۳۰۰ «بار» را تاب بیاورد. باید گوشزد کرد که شلنگهای معمولی بههیچعنوان توانایی تحمل چنین فشاری را نداشته و به سرعت پاره خواهند شد.
!مخزن مواد شوینده و یا کفپاش؛ افزایش قدرت شستوشو به سادهترین حالت
اما یکی دیگر قطعات کارواش خانگی، مخزن مواد شوینده و یا کفپاش است. همانطور که از نام چنین قطعهای نیز پیدا است، میتوان از آن برای نگهداری مواد شوینده و یا تولید کف برای تجربه شستوشو ی بهتر استفاده کرد. برخی از مدلهای مخزنها روی بدنه کارواش قرار میگیرند. اما برخی دیگر از آنها روی لنس و بعد از تفنگی نصب میشوند. آب بعد از عبور از این قسمت، به مواد شوینده اضافه شده، ترکیب خواهد شد. بدینصورت امکان تولید کف بهوجود میآید. وجود چنین قطعهای بهخصوص برای آن دسته از افرادی که قصد تمیزکاری محیطهایی با آلودگیهای سخت، مانند روغن و چربی را دارند، ضروری خواهد بود. همچنین اگر قصد تمیز کردن هر چه بهتر کارواش را دارید، کافی است یک بار سطح مورد نظر را کفپاشی کرده و سپس با برداشتن مخزن و یا کفپاش، سطح را آبکشی کنید.
کوپلینگ؛ ایجاد اتصال در بین قطعات کارواش خانگی!
شاید یکی از قطعات مهمی که اشارهی زیادی به آن در لیست قطعات کارواش خانگی نشده باشد، کوپلینگها هستند. این قطعات کوچک، وظایف مهمی را بهعهده دارند. از کوپلینگ میتوان برای اتصال شلنگ به شیر آب و شلنگ به بدنه کارواش خانگی اشاره کرد. در صورتیکه مشکلی در این قطعه وجود داشته باشد، فرآیند پاشش آب انجام نخواهد شد. بهیاد داشته باشید که کوپلینگها را به دقت متصل کرده و آن را آببندی کنید.
جلوگیری از خرابی قطعات کارواش خانگی جهت افزایش طول عمر
بدون شک، هیچ خریداری دوست ندارد بعد از گذشت مدتی، با خراب شدن محصول خود روبهرو شود. در صورتیکه شما نیز علاقهمند هستید تا طول عمر کارواش خود را افزایش دهید، لازم است تا بهصورت دورهای قطعات کارواش خانگی خود را بررسی کرده تا از آسیب دیدگی آنها جلوگیری کنید. از اینرو نیاز است تا با عیبیابی کارواش خانگی آشنا شود. با اینکه طیف زیادی از مشکلات بهوجود آمده در قطعات کارواش خانگی را میتوان بهسادگی و در منزل برطرف کرد، اما پیشنهاد میکنیم تا جهت جلوگیری از وارد شدن آسیب بیشتر، بعد از خراب شدن قطعات دستگاه، آن را به یکی از نمایندگیهای مجاز برده و اجازه دهید تا کارشناسان و متخصصان دستگاه و قطعات شما را تعمیر کنند.
در صورتیکه در مورد هر کدام از قطعات کارواش خانگی و یا خرید و تهیه آنها سوال و ابهامی دارید، با شماره تلفنهای 02166171427 و 02166170995 تماس گرفته و یا میتوانید در انتهای این مطلب، نظر خود را اضافه کرده تا مشاوران ما در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.